Om webbplatsen | Kontakt

Vasaloppets 95 år

Visst är det fantastiskt att vi har ett så fint skidlopp i Sverige som Vasaloppet. Personligen skulle jag hellre vinna ett Vasalopp än att vinna ett VM på femmilen i skidor. Vasaloppet är mycket större och ärorikare. Bara att klara av att åka nio mil på skidor visserligen ganska lättåkt men nio mil är nio mil. Jag känner mig stolt över detta och bara att fullfölja och genomföra loppet är en vinst över den egna latheten och rädslan. Jag fullföljde mitt Vasalopp 1977 på 8 timmar 56 min på plats 7000 vilket var bra det var ju kö hela vägen från Sälen till Mora. Vi bodde i tullens hus vid Rörbäcksnäs vid Norgegränsen och en god vän körde bilen. Vi planderade att springa över älven men där stod en motorcykelpolis mitt i vintern och hindrade oss. Vi stannade en bit bort och sprang över isen på älven till starten. Det kräver uthållighet och envishet att nöta på skidor i nästan nio timmar. Visst var det härligt att komma fram till Mora och få äta god oxstek med brunsås och poltatis en traditionell söndagsmiddag. Chauffören var så trött att jag fick ta över ratten och köra hem. En minnesvärd dag i mitt liv som jag är stolt över och minns med glädje och stolthet. Ingen mästartid men det handlade det inte om, bara prestationen att genomföra loppet var det stora för mig.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv