Om webbplatsen | Kontakt

Vem är morgondagens brottsling!

Morgondagens brottslingar är dagens barn. Så drastiskt uttrycker vi det inte och de flesta blir ju goda samhällsmedborgare. Kunde man i ett tidigt skede se vilka som hade fallenhet eller var på väg mot en brottslig bana så kunde mycket lidande undvikas. Det märkliga är att de som far riktigt illa som barn kan bli föredömen och de som har en fin barndom kan bli riktiga våldsmänniskor.

Jag tycker det borde forskas mer och särskilt seriöst på det här området. Det bästa är ju om vi kan påverka presumtiva brottslingar tidigt och undvika en massa elände. Jag tror att vi alltid kan se när det börjar gå snett för någon och det finns alltid en observatör som anar något. Kunde man redan där hitta en lösning utan att det blir ett angivarsamhälle skulle mycket vara vunnet.

Det mesta är ju också känt hur de flesta vill bli bemötta och det handlar oftast om sunt förnuft. Sådana enkla saker som respekt, innanförskap och synlighet, kryddat med lite vänlighet kan vara det som skiljer. Man gör ju oftast som föräldrarna gör inte som de säger man skall göra. Jag tycker vi i första hans skall satsa på att slippa våldbrotten och prioritera det förebyggande . Ett och annat eko och miljöbrott kan vi faktiskt stå ut med.

Drogerna är en frestelse som många inte tål. Vi får dåligt omdöme när vi dricker och narkotikan bryter ner och skapar ett stort behov av pengar för inköp. Allt detta ger grunden till brottslighet. Felaktigt använd är alkoholen den största boven när det gäller våldsbrottslighet. Det skulle vara obligatoriskt att få en självkännedom om hur ens eget omdöme påverkas av alkohol.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading