Om webbplatsen | Kontakt

Vem vill vara sekreterare eller kassör i en förening?

Visst är det nödvändigt att skriva mötesanteckningar och få ordning på beslut. Ett protokoll läses i bästa fall av ett tiotal personer en gång sedan hamnar det i en dammig arkivlåda. Skriver du en blogg är det kanske ett par tusen personer i månaden som läser dina kloka ord. Det känns faktiskt mer meningsfullt.

Med detta har jag sagt att jag kommer aldrig att åta mig ett sekreteraruppdrag om protokollet inte är som en blogg. Inte heller kommer jag att åta mig ett kassörs uppdrag eftersom mitt handlag med siffror och pengar i detalj inte intresserar mig. Möjligtvis kan intresset sträcka sig till nationalekonomi men med breda penseldrag.

Jag är mycket tacksam att vi är olika och att det finns folk som tycker det är kul att vara kassör och sekreterare. Vi skall vara rädda om dem eftersom de är nödvändiga men föreningslivet måste förnyas annars går det samma öde tillmötes som dinosaurierna. Bloggare och nationalekonomer är inget att yvas över, de är inte så nödvändiga men de är många.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv