Om webbplatsen | Kontakt

Vi behöver inga skattehöjningar!

Innan skattehöjningar diskuteras skall alla onödiga offentliga utgifter diskuteras. Överbyggnaderna i offentlig sektor är alldeles för stora. En trettioprocentig nedskärning i de styrande och administrativa funktionerna kommer att ge den operativa verksamheten den kraft den behöver. Min erfarenhet är att ledningsfunktionerna är som en kräftsvulst de växer ohämmat på bekostnad av den operativa verksamheten i den offentliga sektorn.

Nu tävlar vissa partier om att höja och hitta på nya skatter. Titta istället på effektiviteten. Jag själv bor i en kommun intill Stockholm stad med 100 000 invånare och vi kunde lika gärna gå ihop med Haninge, Ekerö och Botkyrka. Ute i landet finns det lilleputtkommunder som inte har något existensberättigande. Dagens teknik gör att man inte behöver ha ett eget kommunkontor med ett växande antal tjänstemän.

Det är hög tid att sätta igång med att mäta effektiviteten i överbyggnaderna och det måste till externa krafter för att skära i den växande byråkratin. Detsamma gäller för lagar och regelverk. I de centrala myndigheter jag känner till skulle jag utan vidare kunna minska staber och ledning med trettio procent.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv