Om webbplatsen | Kontakt

Vi behöver inget monument över de som deltagit i militära missioner!

De som deltar i militära uppdrag utomlands behöver inga monument de behöver ett livsvarigt ekonomiskt skydd när de återvänder skadade eller oskadade. Skickar vi ut unga människor i strid eller andra farliga uppdrag så har samhället ett ansvar att ta hand om dem resten av livet om de misslyckas själva.

Jag tycker Sverige är en bananrepublik när det gäller att ta hand om dem som offrat sin hälsa i olika missioner. Nu inviger man ett monument och låter soldaterna klara sig själva eller leva på en socialbidragsnorm om de skadat sig. Antingen deltar vi i internationella farliga uppdrag och ger en rejäl samhällsförsäkring till de som deltar eller så avstår vi.

Som det är för närvarande så skall Sverige avstå från alla internationella militära uppdrag eftersom vi inte tar ansvar för de som deltar. Som medborgare kan man bara skämmas över politiker som inviger monument och ger fan i de skadade. Vi behöver i första hand ett stort fredsmonument som nationell samlingsplats och inget annat förrän återvändarfrågorna lösts..

Kommentarer

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv