Om webbplatsen | Kontakt

Vi behöver inte bara en IT minister utan en utvecklare i alla politikområden!

Den tekniska utvecklingen är enorm och de flesta av oss är kvar i de gamla strukturerna med den nya tekniken. Det krävs strukturförändringar i alla verksamheter och även i föreningslivet.

Vi har våra gamla föreningar med stadgar, sekreterare, kassör och ordförande samt några kloka i styrelsen. Det är väldigt svårt att rekrytera styrelser men jobbar vi rätt idag med central, regional, lokal och lokallokal. Den nya tekniken kan ta bort nivåer låta medlemmen göra mer och avlasta styrelser.

Visst behöver vi träffas då och då men kärnverksamheten är det viktigaste så kan ”kontorsjobbet” avlastas så blir det lättare att vara föreningsmänniska. Jag hör dagligdags kritiken över att folk sitter och tittar in i mobiltelefonen. Ett obegåvat uttalande vederbörande kanske läser en vetenskaplig text, umgås med sin gamla farfar o.s.v.

Det är faktiskt bättre att man stirrar in i mobilen och sms ar till sina anhöriga istället för att sitta på tunnelbanan och glo på folk man inte känner. Jag känner mig ibland mer hemma i ett ungdomsförbund än bland medelålders och min generation. Nu ska jag glo i mobilen igen.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv