Om webbplatsen | Kontakt

Vi har inga storstäder längre i Sverige utan regioner!

Stockholm finns inte längre som enskild ort utan är en del i Mälardalen och lite vidare upp mot Gävle och ner mot Linköping. De snabba tågen knyter ihop de gamla städerna på ett helt annat sätt än tidigare. Arbete i bostaden ger också möjlighet att pendla några dagar i veckan vilket inte gör det så betungande.

Centralstationen i Stockholm är ett nålsöga och det är förbannat trångt på perrongerna i rusningstid, det är på gränsen till sin kapacitet. Det är hög tid att utveckla station syd och nord och göra dessa till möjliga platser att byta till andra färdriktningar. Stockholm kommer under överskådlig tid att vara det primära pendlarmålet.

Igår var jag i Uppsala och det är bara att konstatera att staden är en del av Stockholm eller vice versa om man så vill. Det tar 35 minuter med tåget och då hinner det stanna under Arlanda för på och avstigning. Personligen tycker jag att det börjar bli lite för trångt i Stockholm men det är för sent att flytta. Huddinge som under min barndom var ett sommarstugeområde är nu länets största kommun med över 100 000 invånare. Hur ska detta sluta?

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv