Om webbplatsen | Kontakt

Vi har nog med turistmål i Norden

En livstid räcker inte för att besöka alla spännande platser och det finns tillräckligt med intressanta besöksmål i Sverige och Norden. Vi har så många fina platser att besöka och verkligen undersöka på djupet av all information som finns. Efter att ha flackat runt under en helt arbetsliv på möten och konvent i alla Nordens städer insåg jag att jag inte sett de orter jag besökt, kroppen har varit där men inte själen och sinnet. Jag fick då vid pensioneringen en ide att köpa en husvagn och verkligen flacka runt och använda den smala vägen fram. Nu har jag avverkat tio år på den vägen och ändå har jag inte hittat alla drömmål och det finns så mycket intressant att upptäcka i varenda kvadratkilometer i Skandinavien. Visst är det kul på Kanarieöarna men det är inte någon djup kulturbyggd man ser men det är varmt och skönt. Jag rekommenderar alla som blir pensionärer skaffa er en husvagn och upptäck Sverige och inte ens det kommer ni att hinna med omni vill se och uppleva allt. Ett medlemskap i Svenska Turistföreningen är också ett alternativ, dagens vandrarhem påminner mer om hotell än gårdagens sovsalar. Vi får se vad morgondagens bilbränsle har för möjligheter att forsla oss runt omkring. Kanske är framtidens resor några kilometer per cykel och min tids resor är bara fantasier eller något helt fantastiskt frihetsskapande. Men vad är en resa till Mars mot en tripp till Södertälje.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv