Om webbplatsen | Kontakt

Vi mins 2015 och Gott Nytt År 2016!

Ett mycket speciellt år har passerat och den stora händelsen är att de nya folkvandringarna tagit fart. I USA har man den Mexikanska gränsen och i Europa har vi Medelhavet. Den här typen av nutidens folkvandringar kan nog ingen rättsstat kunnat hantera utan folk slinker förbi eller går under.  Det optimala vore ju att tömma flyktinglägren under ordnade former och sprida ut folk över hela EU. Tyvärr kommer nog inte den situationen att uppstå. Idag är det inte alltid den bäst behövande som får hjälpen utan blir kvar i en hopplös situation i ett kaotiskt flyktingläger.

Dagens politiska läge med ett mycket osäkert politiskt läge och att den politiska debatten fortfarande är på en låg nivå när mycket svåra frågor måste lösas. Vi har en situation där vi måste kunna ta emot hundratusentals flyktingar som dessutom har en helt annan kulturbakgrund än flyktingströmmarna under 1940-talet. I detta läge gäller det för politiken att samla sig och hantera omhändertagandet av flyktingar och skapa okonventionella metoder för att skapa jobb i första hand och sedan få in människorna i vårt kulturmönster och värderingar.

Hela vårt demokratiska system är under stark förändring det finns knappt några medlemmar kvar i föreningarna och det finns ingen arbetarklass längre, åtminstone inte med den gamla värderingen av utsliten arbetare med stendammslunga. Vårt samhälle har byggt på föreningslivet från arbetarklubbar och studentföreningar till stora mäktiga. De märkvärdiga föreningarna får ständigt nya statusmedlemmar men de bärande föreningarna går kräftgång. Låt 2016 bli föreningarnas år.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv