Om webbplatsen | Kontakt

Vi ska kunna gå i strid inom en vecka?

Folk och Försvar pågår i Sälen och det blir stort fokus på försvaret och mest på materiel och resurser. Vad få talar om är soldaternas ”killerinstinkt” vart finns den i ett samhälle där konflikt är fult och bestraffas. Vi har några småungar som skjuter på varandra i förorter med låg IQ och inte ens dessa kan våra repressivba myndigheter hantera. Den som är ansvarsfullt kraftfull och vill ordning i privatliv och arbetsliv fördöms däremot. Det är här det stora försvarsproblemet finns, förmågan och främst motivationen till aggressivt försvar är det stora försvarsunderskottet.

Vi saknar smarta robotar och smarta obemannade luftfarkoster samt eldvapen till envar medborgare och några kanoner. Vi har fem miljoner motorfordon, från motorcyklar till tunga lastfordon, vi har massor av fritidsfartyg och en några militära fartyg som kan användas i strid. Ett tiotal ubåtar till skulkle inte skada men plåtschabraken är ointressanta för ett försvar. Det finns också privata luftfartyg i ganska stor omfattning och JAS är så få att de sannolikt inte hinner starta förrän de är borsprängda. 

Prioritet ett är att få aggressiva soldater, smarta robotar och andra obemannade luftfarkoster samt ett civilförsvar som kan försörja tio miljoner människor.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv