Om webbplatsen | Kontakt

Vi vet så lite om våra förfäder bortom farfar och mormor!

Kanske blir det bättre kunskap framöver genom datorlagring och personnummer. Jag har på amatörbasis försökt hitta mina rötter men det är lerigt, ruttet svårt. Hag har mina rötter på Mälaröarna där man rörde sig ganska smidig under åren med hjälp av båt. Min farfars far hittar jag på en ö utandör Strängnäs när han söker tjänst på en gård nära Enköping. Där jobbar han och gifter sig med bonndottern och efter några år dör husbonden och min gammelfarfar blir i egenskap av make till dottern delägare i gården. Det är fina gårdar och där lever han bra. Min farfar växer upp där som yngste son och blir inte arvtagare utan ”gårdfarislaktare” i Uppland och Stockholm. Hans lilla företag blir ganska framgångsrikt så han köper sig en Taxirörelse i Stockholm på 1920-talet och blir droskägare till Taxi 711 i Stockholm Taxi. Den rörelsen blir hans goda levebröd resten av livet. Han bosätter sig redan 1912 på Bohusgatan med utsikt över Hammarby Sjö. Senare bor han i en hyfsad våning på Katarina Bangata där han avlider 1961. Det är intressant att forska men tiden på Mälaröarna bortåt 1000-talet det rår jag inte på där finns nog förfäder som var med till Micklagård. Idag krävs en akademisk examen för att göra karriär då räckte det med mod och stark vilja.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv