Om webbplatsen | Kontakt

Vinst i välfärden!

Det är många som gör stora kapitalvinster på välfärden. Vi kan börja med läkemedelsindustrin och apoteken som tjänar grova pengar på vård och förebyggande verksamhet. Sjukvården har en avancerad utrustning som många tjänar pengar på. Några bygger sjukhus och vårdinrättningar och blir miljardärer på detta. Städbolag och andra servicefunktioner tjänar också pengar på vård och omsorg. Vi har privatpraktiserande läkare och så vidare.

Det viktiga är kvaliteten det är där stöten skall sättas in. Jag har jobbat större delen av mitt liv i offentlig verksamhet men även i privat sektor. Min dom är hård mot den offentliga sektorn jag tycker inte den är effektiv, det finns undantag men de är få. Till och med nattväktarstaten som polis, militär, tull och polis skulle behöva konkurrens. 

Tjänar nu riskkapitalisterna stora pengar på vården då är det en felaktig upphandling. Personligen är jag helt övertygad exempelvis om att jag i privat regi skulle kunna pressa kostnaden för narkotikabekämpning och samtidigt kunna höja lönen för de anställda.

Dagens debatt är bra för det har varit för dåliga regler, chefer, metodik och organisation i offentlig sektor. Det finns ett stort kapital av duktiga och intresserade medarbetare som inte får ett utrymme för sin kreativitet.  Vi får hoppas att alla byråkratiska avarter nu får sig en dödskyss och vi får mycket vård för insatta skattepengar.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv