Om webbplatsen | Kontakt

Vinst i vården!

När jag besöker sjukvårdsinrättningar numera är många i bolagsform och förmodligen med ett  vinstintresse. Jag ser inte de problem som de som ivrar för att vården ska ske i offentlig regi. De sjukvårdenheter jag besöker är välskötta med en serviceinriktad personal och mycket modern utrustning. Jag minns min barndoms sjukvård med elaka överläkare med otäck makt, gamla slitna apparater som den vita färgen gulnat på. Utvecklingen var minimal och det luktade fan i lokalerna, en blandning av eter och skit.

Det handlar om kvalité i vården och inget annat för oss patienter allt ideologiskt snack tillför inget. Det är mest kvalité för skattekronorna och jag är tveksam till att kommunala/landstingstjänstemän kan frälsa vården. Det vi ser av offentligt bedriven vård är inte direkt meriterande för patienterna. Att det har kunnat göras så goda förtjänster på vården beror på att den offentliga varit så ineffektiv och slösat med skattebetalarnas pengar. 

Det är bra om vi kan ha konkurrens inom vården då slipper vi ”fat cat” syndromet som tidigare var allmänt i offentlig sektor. Alla kategorier inräknade, det har blivit bättre men det finns mycket ”slack” att ta tag i.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv