Om webbplatsen | Kontakt

Vinster i vård, omsorg och skola!

Jag tror flertalet svenskar delar S uppfattning att övervinster i vård, omsorg och skola inte skall förekomma utan de skall återinvesteras. Att helt förbjuda vinster tror jag inte det finns någon enighet om. Det viktigaste är att dessa områden kvalitetssäkras och ständigt utvärderas och det är rejält. Här måste alla medborgare engageras och en viktig grupp som kan delta i kvalitetsgranskningen är pensionärerna.

Det finns ett dillema i de här frågorna eftersom vinster är helt ok när sjukhus och skolor projekteras och byggs, städning är i samma skyddade sektor. Mediciner är nästan den största boven där riskkapitalisterna likt von Anka rullar sig i vinstpengar. Det är lika viktigt att dessa områden också kvalitetssäkras.

Jag är också helt övertygad om att det finns en förhoppningsvis liten grupp lärare, läkare och vårdpersonal som inte gör sitt jobb utan har i det närmaste arbetsfri inkomst. Dessa individer måste också fås på bättre tankar och börja göra rätt för sig. Tro inte att allt är perfekt bara för att en verksamhet bedrivs i offentlig regi. Jag har sett många exempel på latoxar på alla nivåer under mina år i offentlig tjänst.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv