Om webbplatsen | Kontakt

Welcome to Sweden Mr President Barack Obama!

Det är verkligen hedrande att USAs President besöker Sverige och i mina ögon är det här statsbesöket det viktigaste under min livstid. Det är också bra att de bilaterala kontakterna med USA blivit bättre än någonsin. Vi svenskar är nog mest amerikaner i hela Europa och det var pinsamt när relationerna till USA var frostiga. Jag tycker Reinfeldt sköter sig bra i relationerna med USA, balanserad och lagom tråkig gör att även belackarna mot USA får ett lägre tonläge.

Världen klarar sig inte utan USA det finns för många länder som inte borde vara länder och då krävs en demokratisk stormakt och det är USA. Sveriges förmåga att lösa militära konflikter försvann med Karl den tolfte och vårt försvar är för mjäkigt. I de flesta konflikter behövs peace enforcement, svenskt peace keeping räcker inte långt när fundamentalister styr.

Vi i Sverige tar snabbt till oss den amerikanska kulturen och det är min förhoppning att befolkningen i fundamentalisternas hemländer också läskas av allt bra som kommer från USA, det dåliga överlever aldrig i en marknadskultur. Nu njuter vi av Barack Obamas besök på SVT 2 även om vi inte får vara med live.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv