Om webbplatsen | Kontakt

”Jag finns inte på google, facebook och Twitter”

Många människor jag träffar har just den synpunkten och jag förstår dem inte. Det är samma inställning som om man inte vill vara med och säga sina synpunkter på ett möte och sitter tyst. Demokratin förutsätter att vi är med och påverkar. Förr gjordes det på möten i föreningar eller i debattartiklar idag görs det på nätet och i media i olika forum. Föreningarna för en tynande tillvaro och förlorar i inflytande.

Som tur är finns det många som för fram sina synpunkter via google, facbook, tumblr och Twitter. Jag tillhör dem som gillar dessa former för att uttrycka mig och de ger mycket tillbaka. Baktips och annat dravel läser jag inte men samhällsdebatten intresserar mig och facebook har ju en hel del barnsjukdomar och primitivt kring sig. Vill man skriva något så står det i facebooks skrivruta ”vad gör du nu”. En fullständigt obegåvad fråga som lockar fram massor med trams ur skribenten.

Jag bryr mig numera aldrig om vad som står i blanketer och skrivrutor utan skriver det jag tycker är väsentligt. Det brukar dessutom bli bättre. Tyvärr har många föreningars stelbenta och föråldrade stadgar bidragit till föreningsdöden.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv